English literature past paper solved MCQs SET 38

English literature past paper solved MCQs SET 38
English literature past paper solved MCQs SET 38

English literature past paper solved MCQs SET 38

3801. The Long Valley

Ans: John Steinbeck

3802. Drum-taps

Ans: Walt Whitman

3803. The Outsider

Ans: Richard Wright

3804. “Have we come to the counsel of old men and old women!” said Sassacus in the bitterness of his spirit. “When women put down their womanish thoughts and counsel like men, they should be obeyed,” said my father. “Follow me, warriors!” Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Hope Leslie

3805. The Wapshot Scandal

Ans: John Cheever

3806. In every threat and in every compliment there was a blunder; for they thought that my chief desire was to stand the other side of that stone wall. I could not but smile to see how industriously they locked the door on my meditations, which followed them out again without let or hindrance, and they were really all that was dangerous. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Resistance to Civil Government

3807. The Criterion (a magazine)

Ans: T. S. Eliot

3808. Name the first African American novelist:

Ans: William Wells Brown

3809. When the time of my departure was decided upon, my grandmother, knowing my fears, and in pity for them, kindly kept me ignorant of the dreaded event about to transpire. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: My Bondage and My Freedom

3810. A Bridge for Passing

Ans: Pearl Buck

3811. Silver Pitchers and Independence

Ans: Louisa Alcott

3812. Here, inside, is a little broken figure of an angel pointing upward from the mantel-shelf; but even its wings are covered with smoke, clotted and black. Smoke everywhere! A dirty canary chirps desolately in a cage beside me. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Life in the Iron-Mills

3813. The eyes glaze once – and that is Death – Impossible to feign The Beads upon the Forehead By homely Anguish strung.. What does feign mean?

Ans: Fake

3814. Have passed I thought a Whip Lash Unbraiding in the Sun When stooping  to secure it It wrinkled And was gone – Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Emily Dickinson

3815. Henry James: A Life

Ans: Leon Edel

3816. Ollantay is by

Ans: incas

3817. The Lost World

Ans: Randall Jarrell

3818. It was open—wide, wide open—and I grew furious as I gazed upon it. I saw it with perfect distinctness—all a dull blue with a hideous veil over it that chilled the very marrow of my bones; but I could see nothing else of the old man’s face or person, for I had directed the ray as if by instinct precisely upon the damned spot. Write full name of author, correctly spelled:

Ans: Edgar Allan Poe

3819. Name a best-selling author from this period:

Ans: Lydia Howard Huntley Sigourney

3820. “We also measured the thickness of every book-cover, with the most accurate admeasurement, and applied to each the most jealous scrutiny of the microscope. Had any of the bindings been recently meddled with, it would have been utterly impossible that the fact should have escaped observation. Some five or six volumes, just from the hands of the binder, we carefully probed, longitudinally, with the needles.” Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: The Purloined Letter

3821. Its evidence—the evidence of the sentience—was to be seen, he said, (and I here started as he spoke,) in the gradual yet certain condensation of an atmosphere of their own about the waters and the walls. The result was discoverable, he added, in that silent, yet importunate and terrible influence which for centuries had moulded the destinies of his family, and which made him what I now saw him—what he was. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: The Fall of the House of Usher

3822. The Crayon Miscellany

Ans: John Irving

3823. I like a look of Agony Because I know it’s true – Write the author of this work, correctly spelled:

Ans: Emily Dickinson

3824. Alexander’s Bridge

Ans: Pearl Buck

3825. Literary Lapses

Ans: Stephen Leacock

3826. Rootabaga Stories

Ans: Carl Sandburg

3827. One Man’s Meat

Ans: E. B. White

3828. He said to be an excellent speaker – can speak from a thorough personal experiences – and has upon the audience, beside, the influence of a strong character and uncommon talents. In the book before us he has put into the story of his life the thoughts, the feelings and the adventures that have been so affecting through the living voice; nor are they less so from the printed page. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Margaret Fuller

3829. The Cross of the Legion of Honor has just been conferred in France on Dumas and Soulié, both celebrated in the paths of light literature. Dumas, whose father was a general in the French Army, is a Mulatto; Soulié a Quadroon. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Review of Narrative of the Life of Frederick Douglass, An American Slave

3830. They measure their esteem of each other by what each has, and not by what each is. But a cultivated man becomes ashamed of his property, out of new respect for his nature. Especially he hates what he has, if he see that it is accidental, – came to him by inheritance, or gift, or crime; then he feels that it is not having; it does not belong to him, has no root in him, and merely lies there, because no revolution or no robber takes it away. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Self-Reliance

3831. Xingu and Other Stories

Ans: Edith Wharton

3832. I like a look of Agony, Because I know it’s true – Men do not sham Convulsion, Nor simulate, a Throe – What does sham mean?

Ans: Fake

3833. It is an excellent piece of writing, and on that score to be prized as a specimen of the powers of the Black Race, which Prejudice persists in disputing. We prize highly all evidence of this kind, and it is becoming more abundant. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Margaret Fuller

3834. There is but little virtue in the action of masses of men. When the majority shall at length vote for the abolition of slavery, it will be because they are indifferent to slavery, or because there is but little slavery left to be abolished by their vote. They will then be the only slaves. Only his vote can hasten the abolition of slavery who asserts his own freedom by his vote. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Resistance of Civil Government

English literature past paper

3835. Ye say they all have passed away, That noble race and brave, That their light canoes have vanished From off the crested wave. . . . Write full name of author, correctly spelled:

Ans: Lydia Howard Huntley Sigourney

3836. Or rather – He passed Us – The Dews drew quivering and Chill – For only Gossamer, my Gown – My Tippet – only Tulle – Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Because I could not stop for Death

3837. Black Music

Ans: Amiri Baraka

3838. My Ten Years in a Quandary

Ans: Robert Benchley

3839. Sor___

Ans: Juana Ines de la Cruz

3840. We wish that every one may read his book and see what a mind might have been stifled in bondage, – what a man may be subjected to the insults of spendthrift dandies, or the blows of mercenary brutes, in whom there is no whiteness except of the skin, no humanity except in the outward form, and of whom the Avenger will not fail yet to demand – “Where is thy brother?” Who is being described?

Ans: An escaped slave

3841. “Spiritual Laws”

Ans: Ralph Waldo Emerson

English literature past paper

3842. Although some of them have been published, most American stories, songs, tales, and stories are in the ____ tradition.

Ans: oral

3843. Andres Bello wrote

Ans: american wood

3844. Beyond Desire

Ans: Sherwood Anderson

3845. In Native American origin myths, ___ can be creators.

Ans: birds or animals

3846. Down from the shower’d halo, Up from the mystic play of shadows twining and twistling as if they were alive, Out from the patches of briers and blackberries, From the memories of the bird that chanted to me, Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Out of the Cradle Endlessly Rocking

3847. Answered Prayers

Ans: Truman Capote

3848. The Leaning Tower

Ans: Katherine Anne Porter

3849. Considered merely as a narrative, we have never read one more simple, true, coherent, and war with genuine feeling. It is an excellent piece of writing, and so that score to be prized as a specimen of the powers of the Black Race, which Prejudice persists in disputing. We prize highly all evidence of this kind, and it is becoming more abundant. What does abundant mean?

Ans: In great quantity

English literature past paper

3850. Name an author whose biography was falsified:

Ans: Edgar Allan Poe

3851. Bluebeard

Ans: Kurt Vonnegut

3852. The devastation of the indies is by

Ans: bartolome de las casas

3853. I should look at all the skins, and I know that when I cast my eye upon that white skin, and if I saw those crimes written upon it, I should enter my protest against it immediately, and cleave to the which is more honorable. And I can tell you that I am satisfied with the manner of my creation, fully—whether others are or not. Write title of this work, correctly spelled:

Ans: An Indian’s Looking-Glass for the White Man

3854. The Black Riders

Ans: Stephen Crane

3855. “Experience”

Ans: Ralph Waldo Emerson

3856. Success is counted sweetest By those who ne’er succeed. To comprehend a nectar Requires sorest need. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Success is counted sweetest

3857. Which author argued that voting was like playing in a lottery?

Ans: Henry David Thoreau

3858. The Witches’ Brew

Ans: E. J. Pratt

3859. I have just spoken of that morbid condition of the auditory nerve which rendered all music intolerable to the sufferer, with the exception of certain effects of stringed instruments. It was, perhaps, the narrow limits to which he thus confined himself upon the guitar, which gave birth, in great measure, to the fantastic character of his performances. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Edgar Allan Poe

English literature past paper

3860. Hugh Selwyn Mauberley

Ans: Ezra Pound

3861. Here a general shout burst from the bystanders—”A tory! a tory! a spy! a refugee! hustle him! away with him!” It was with great difficulty that the self-important man in the cocked hat restored order; and having assumed a tenfold austerity of brow, demanded again of the unknown culprit, what he came there for, and whom he was seeking.  Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Rip Van Winkle

3862. The night in prison was novel and interesting enough. The prisoners in their shirtsleeves were enjoying a chat and the evening air in the doorway, when I entered. But he jailer said, “Come, boys, it is time to lock up”; and so they dispersed, and I heard the sound of their steps returning into the hollow apartments. My room-mate was introduced to me by the jailar as “a first-rate fellow and clever man.” Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Resistance to Civil Government

3863. The Living Reed

Ans: Pearl Buck

3864. Main-Travelled Roads

Ans: Hamlin Garland

3865. Outre Mer–A Pilgrimage Beyond the Sea

Ans: Henry Longfellow

3866. Several old logs and stumps imposed upon me, and got themselves taken for wild beasts. I could see their legs, eyes, and ears, or I could see something like eyes, legs and ears, till I got close enough to them to see that the eyes were knots, washed white with rain, and the legs were broken limbs, and the ears, only ears owing to the point from which they were seen. Thus early I learned that the point from which a thing is viewed is of some importance. As the day advanced the heat increases, and it was not until the afternoon that we reached the much dreaded end of the journey. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: My Bondage & My Freedom

3867. Slouching Towards Bethlehem

Ans: Joan Didion

3868. Making, Knowing, and Judging

Ans: W H Auden

3869. As For Me and My House

Ans: Sinclair Ross

3870. When I was let out the next morning, I proceeded to finish my errand, and, having put on my mended shoe, joined a huckleberry party, who were impatient to put themselves under my conduct; and in half an hour, – for the horse was soon tackled, – was in the midst of a huckleberry field, on one of our highest hills, two miles off; and then the State was nowhere to be seen. What is the meaning of tackled in this context?

Ans: Harnessed

English literature past paper

3871. Breakfast of Champions

Ans: Kurt Vonnegut

3872. Fear of Flying

Ans: Erica Jong

3873. The Two Magics

Ans: Henry James

3874. American Wood is by:

Ans: Andres Bello

3875. Which work exemplifies the hortatory sermon?

Ans: An Indian’s Looking-Glass for the White Man

3876. Aloneness

Ans: Gwendolyn Brooks • Gwen Brooks

3877. Seeing escape impossible in that quarter, she stopped suddenly, and turned upon her pursuers. On came the profane and ribald crew, faster than ever, already exulting in her capture, and threatening punishment for her flight. For a moment she looked wildly and anxiously around to see if there was no hope of escape.. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Clotel; or, The President’s Daughter

English literature past paper

3878. “Bryant, in his very learned ’Mythology,’ mentions an analogous source of error, when he says that ’although the Pagan fables are not believed, yet we forget ourselves continually, and make inferences from them as existing realities.’ With the algebraist, however, who are Pagans themselves, the ’Pagan fables’ are believed, and the inferences are made, not so much through lapse of memory, as through an unaccountable addling of the brains.” Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Edgar Allan Poe

3879. The Beads upon the Forehead By homely Anguish strung. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Emily Dickinson

3880. Eighteen centuries ago, the Master of this man tried reform in the streets of a city as crowded and vile as this, and did not fail. His disciple, showing Him to-nigh to cultured hearers, showing the clearness of the God-power acting through Him, shrank back from one coarse fact; that in birth and habit the man Christ was thrown up from the lowest of the people: his flesh, their flesh; their blood, his blood; tempted like them, to brutalize day by day; to lie, to steal: the actual slime and want of their hourly life, and the wine-press he trod alone. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Rebecca Harding Davis

3881. G. G. Marquez ___ G.G. stands for:

Ans: Gabriel Garcia

3882. City Life

Ans: Donald Barthelme

3883. Cast your whole vote, not a strip of paper merely, but your whole influence. A minority is powerless while it conforms to the majority; it is not even a minority then; but it is irresistible when it clogs by its whole weight. If the alternative is to keep all just men in prison, or give up war and slavery, the State will not hesitate which to choose. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: Resistance to Civil Government

3884. One Day in the Afternoon of the World

Ans: William Saroyan

3885. Monadnock on his forehead hoar Doth seal the sacred trust, Your mountains build their monument, Though ye destroy their dust. Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Lydia Howard Huntley Sigourney

3886. “M.S. Found in a Bottle”

Ans: Edgar Allen Poe

3887. The Temple of My Familiar

Ans: Alice Walker

English literature past paper

3888. A Month of Sundays

Ans: John Updike

3889. The Rains Came

Ans: Louis Bromfield

3890. “The Celestial Road”

Ans: Nathaniel Hawthorne

3891. The Moviegoer

Ans: Walker Percy

3892. The Underground Woman

Ans: Kay Boyle

3893. Axel’s Castle

Ans: Edmund Wilson

3894. The disease had sharpened my senses—not destroyed—not dulled them. Above all was the sense of hearing acute. I heard all things in the heaven and in the earth. I heard many things in hell. Write the title of this work, correctly spelled:

Ans: The Tell-Tale Heart

3895. Raven’s Wing

Ans: Joyce Oates

3896. Mulatto

Ans: Langston Hughes

English literature past paper

3897. Several of nature’s people I know, and  they know me; I feel for them a transport Of cordiality Write the author’s name in full, correctly spelled:

Ans: Emily Dickinson

3898. Surfacing

Ans: Margaret Atwood

3899. The Old South

Ans: Arna Bontemps

3900. Ernest Hemingways role in ww1 was___

Ans: Ambulance

This website is best to find Government jobs of your own choice. We collected different government jobs from different newspapers. We provide you with the exact qualifications and other details about the post. You can find the latest government jobs on this website.
We are providing Latest Government Jobs, PM Shahbaz Sharif Laptop Scheme 2022, Marketing Jobs, Online Apply, jobs in Pakistan, Medical Department Jobs, online jobs in Pakistan, Business Jobs, Lesco Wapda, Pepco, Admissions, PAF Jobs, Pak Army Jobs, Pak Navy, PPSC, FPSC, NTS, PTS, Punjab Police Department, PM Shahbaz Sharif Laptop Scheme 2022, Atomic Energy, Banking, Medical, Teaching Jobs.
Government jobs link 1 👇👇👇👇👇👇👇👇
https://seoarticles4all.com/sitemap/
Get Free Laptop here 👇👇👇👇
https://seoarticles4all.com
Government jobs Link 2 👇👇👇👇👇
https://aiouhelps.com/
https://helpnewz.com/
https://aiouhelper.com/
Join us on Whatsapp👇👇👇👇
https://chat.whatsapp.com/GYzeONTnmZ75HWidY3rUjJ
Join us on Facebook 👇👇👇👇
https://m.facebook.com/Englishliterature147/
Join us on our Youtube channel 👇👇👇
https://youtube.com/channel/UCGdJzqKVWCYxW0WgK1Oj9zA
Join Us on Telegram 👇👇👇👇👇
https://t.me/+gPj5ZxCk0Wk5MDU0
Join us on Twitter 👇👇👇👇👇👇
https://twitter.com/Majid_writer?t=Ob81WbPDHuo1JM9xAUo8Tw&s=09
Join Us on Linkedin
https://www.linkedin.com/in/majid-farooq-76a0ab12b

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: